השוקו המושלם

השוקו המושלם

בצנצנת או במאג, עם טופ של קצפת או מתקפת מרשמלו מותך, עם נוטלה או מדליוני שוקולד בלגי. הטמפרטורות צוללות, האוויר נעשה קריר והפנטזיה על השוקו החם בסוף היום, הופכת מוחשית מתמיד. אם הצליחו "לעבוד" עליכם בילדות ובחשו לכם אבקת קקאו עם מים וזרזיף חלב, הרשו לנו להמליץ לכם על הגירסה המשודרגת – שני מתכונים לשוקו המושלם. חוץ מזה שאין רומנטי מהמשקה המושקע הזה, הוא חמים, נעים והכי מנחם. הכי לנסות בבית…

 

cocoa1

 

שוקו מרשמלו וקצפת (לכוס אחת)

 

cocoa2

 

1/2 כוס חלב

1/2 כוס שמנת מתוקה 32%

100 גר" שוקול מריר (53% מוצקי קקאו)

קוביות שוקולד חלב משובח

חופן מרשמלו

1 מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% להקצפה (את שאריות הקצפת שמרו במקרר או שפשוט תמשיכו את השחיתות ותתענגו עליה כפית אחרי כפית)

1 כפית אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

מקציפים את מיכל השמנת המתוקה וכפית אבקת הסוכר ומניחים במקרר.

בוחרים את הכוס המושלמת, ממלאים אותה במים חמים, ממתינים דקה ושופכים את המים (עכשיו הכוס חמה והיא תשמור על המשקה שלכם חם ונעים.

מקמו בתחתית הכוס 2-3 מרשמלו ועוד 4-5 קוביות שוקולד.

מרתיחים ביחד את החלב והשמנת המתוקה.

בנקודת הרתיחה, מוסיפים את השוקולד המריר, בוחשים עד להמסה ומסננים הישר לכוס.

עכשיו רוצו למקרר שלפו את הקצפת ושימו לכם כמה שאתם אוהבים.

אפשר להוסיף טופים שונים – כמה מרשמלו נוספים, סוכריות צבעוניות, פצפוצי שוקולד, סירופ שוקולד…. וללגום.

 

אם אתם אוהבים שוקולד בהארד קור ומעדיפים תמצית טהורה בלי קצפות ורעשי רקע אחרים, השוקולטה הוא השוקו שלכם.

 

שוקולטה (לכוס אחת)

 

cocoa3

 

1/2 כוס חלב

1/4 מיכל שמנת מתוקה

1/2 כפית אבקת קקאו איכותי

1 כף שוקולד נוטלה

1 כפית סוכר

100 גר" שוקולד חלב 32% מוצקי קקאו

50 גר" שוקולד מריר 53% מוצקי קקאו

 

אופן ההכנה:

מחממים את החלב, הסוכר, השמנת, הקקאו והנוטלה.

כשהתערובת חמה ומעלה אדים, מכניסים את  קוביות השוקולד פנימה, תוך כדי ערבוב, עד שהן נמסות

מסננים ומגישים חם.

 

הכמויות הן סוג של המלצה. אפשר להוריד, להוסיף ובקיצור, לשחק עם הטעמים והמינונים לפי הטעם האישי. ועכשיו כשהמתכון המושלם ושלל רעיונות מתוקים לפנייך, כל שנותר הוא להרווח בכורסא האישית, על ספה מפנקת + כירבולית או במיטה מול ה- T.V.